Çerez Politikası

CCAS Grup Turizm ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“gezinoks.com”), birçok web sitesinde olduğu gibi ziyaretçilerin web sitesini daha iyi deneyimlemelerini sağlamak amacıyla çerez kullanmaktadır.

İşbu Çerez Politikası web sitesi ziyaretçilerini çerezin tanımı, çerez türleri, gezinoks.com tarafından kullanılan çerezler ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Web sitesinde yer alan çerez kullanım uyarısının kapatılması ya da web sitesi kullanımına devam edilmesi halinde çerezlere onay verildiği kabul edilir.

Çerez kullanımını onaylamıyorsanız web sitesine devam etmemenizi ya da tarayıcınızdan çerez tercihlerinizi değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde web sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz.

 

ÇEREZLER ("COOKIE") NEDİR?
Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar vb. veriler saklanır. Çerezler, ad ve soyadı ya da adres gibi verileri içermezler. Çerezler sayesinde web sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilir.

Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

ÇEREZLER TÜRLERİ
Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu kriterler kapsamında temel ayrım şu şekildedir:

Oturum Çerezleri/Kalıcı Çerezler: Oturum çerezleri, geçici çerezler olup tarayıcıyı kapattıktan sonra cihazdan silinirler. Bu çerezlerin temel işlevi web sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Kalıcı çerezler ise tarayıcıyı kapattıktan sonra da ziyaretçi tarafından silininceye ya da süresi doluncaya dek cihazda kalmaya devam ederler.
Birinci Taraf/Üçüncü Taraf Çerezler: Birinci taraf çerezler ziyaret edilen web sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir. Üçüncü taraf çerezler ise ziyaret edilen web sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.


HANGİ ÇEREZLERİ KULLANIYORUZ?
gezinoks.com, Gizlilik Politikası ve Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası'na uygun olarak farklı türde çerezler kullanmaktadır.

Zorunlu Çerezler: Web sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde web sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için ziyaretçilerimizin onayı gerekmemektedir.
Analitik Çerezler: gezinoks.com web sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanmaktadır. Analitik çerezler, ziyaretçilerimizin web sitesi nasıl kullandığını (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle gezinoks.com sunduğu içerikleri geliştirebilir ya da web sitesi tasarımını değiştirebilir. Analitik amaçlar için web analiz araçlarından Google Analytics ve Hotjar kullanılmaktadır. Google Analytics ve Hotjar kapsamı dışında kalma yöntemine gezinoks.com Gizlilik Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.
İşlevsellik Çerezleri: Web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.
Hedefleme/Reklam Çerezleri: gezinoks.com web sitesinde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanmaktadır. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek engellemeniz mümkündür.


ÇEREZ TERCİHLERİNİZİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?
Çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirmeniz ya da tamamen engellemeniz mümkündür. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlara ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

 

Google Chrome :

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

 

Internet Explorer :

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

 

Mozilla Firefox :

https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma

 

Yandex :

https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml

 

Safari :

https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=tr_TR

 

Diğer tarayıcılarda çerez tercihlerini yönetmek için ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ
Veri sahibi olarak gezinoks.com’a başvurarak;

Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.
Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak gezinoks.com’a iletmeniz durumunda gezinoks.com talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, gezinoks.com Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti alabilir.

gezinoks.com tarafından kişisel verilerinizin işlenmesi ile veri güvenliğinin sağlanması konularında daha detaylı bilgiye gezinoks.com Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

Sayfada gösterilen tüm otel konaklama fiyatları, aradığınız tarih aralığı için Bütün Kredi kartlarında tek ödemede geçerli olan başlangıç fiyatlarıdır. Tüm fiyatlar, ilgili üründe kontenjan olması durumunda geçerlidir. İndirimli fiyatlar bazı durumlarda diğer kredi kartları ile yapılacak tek ödemeler için de geçerli olabilir. Rezervasyon sırasında belirtilen tesis fiyatları, sadece TC vatandaşları için uygulanabilir. Misafirlerden birinin TC haricinde farklı bir ülke vatandaşı olması durumunda, tesis fiyat farkı talep edebilir.

Sizlere daha iyi bir kullanıcı ziyareti deneyimi sunabilmek ve hizmet kalitesini arttırmak için sitemizde çerezler kullanılmaktadır.Detaylı bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Gezinoks’un kampanya ve fırsatlarıyla ilgili bilgilendirmeler için verdiğiniz iletişim bilgilerinde değişiklik yapmak istiyorsanız; www.gezinoks.com çağrı merkezini arayarak dilediğiniz değişiklikleri kaydedebilirsiniz. Kampanyalar ile ilgili bilgilendirme almak istemiyorsanız; farklı mecralar için şu yöntemleri izleyebilirsiniz. Gezinoks’dan SMS almak istemiyorsanız GEZİNOKS RET yazıp 2529'a gönderebilirsiniz. Gezinoks’dan ticari elektronik posta almak istemiyorsanız info@gezinoks.com'a mail yoluyla talebinizi iletebilir, size ulaşan mailde alt bölümde bulunan tıklanabilir alandan verdiğiniz izni iptal edebilir ya da 444 59 51 'i arayabilirsiniz. Bilgisayarınız, cep telefonunuz ya da tabletiniz aracılığıyla web sitesi üzerinden push bildirimlerini almamak için internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden bildirim izinlerinin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.